Er wordt immers nog altijd met smart gewacht op de zonnewagens van Sono.

Een geheel nieuw ontwikkelde auto op de markt zetten kost bakken met geld. Sono heeft het om die reden niet direct gemakkelijk. Het is de bedoeling dat zonnewagen Sono Sion in 2021 uitgebreid wordt getest, zodat daarna kan worden aangevangen met de productie. Wanneer de levering van de eerste auto’s zou moeten beginnen, is evenwel onduidelijk.

Om de activiteiten door te kunnen laten gaan, is de hoop gevestigd op externe financiering. Eerder heeft een wervingsactie plaatsgevonden onder mensen die belangstelling hebben in het merk – de gunfactor is aanwezig. Nu is er een financieringsronde onder investeerders geweest. Het gaat om institutionele investeerders als Swedbank en DNCA die het geloof in het merk met geld hebben beleden. In totaal is 45 miljoen euro binnengebracht. De eerdere crowdfundingsactie is goed geweest voor 53 miljoen euro.

Sono beschikt over een kapitaal van ongeveer 100 miljoen euro, deels ook afkomstig van mensen die ter reservering van een eigen Sion geld hebben ingelegd.

Beeld: prototype van de meest actuele Sono Sion


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.