Dat past prima binnen het gebruiksmodel dat Sono voor zijn auto’s heeft uitgedacht.

Eigendom is diefstal, zo luidt een historische uitspraak. Menigeen zal het hiermee volstrekt oneens zijn, maar voor auto’s geldt in ieder geval dat meer naar gebruik gekeken zou kunnen worden. Dat de gemiddelde auto verreweg het grootste deel van de dag geparkeerd zijn, is eenvoudigweg een feit.

UFODrive is een verhuurder van elektrische auto’s, deze start up uit Luxemburg is actief in verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Om verder uit te breiden is er in januari een crowdfundingingscampagne geweest, met als streefbedrag 1,5 miljoen pond (ongeveer 1,68 miljoen euro). Volgens UFODrive zijn de opbrengsten hoger dan verwacht. Dit moet leiden tot verhuurlocaties in Frankfurt, Düsseldorf en München. Een nieuwe financieringsronde onder professionele partijen is trouwens aanstaande.

Sono is gekend van de Sion. De zonnewagen die enige jaren nodig heeft om tot wasdom te komen. Voor de auto zijn meerdere gebruiksvormen uitgedacht, waaronder ook autodelen. Dat laatste gaat gebeuren in samenwerking met UFODrive. De sobere, doelmatige auto is ideaal, omdat opladen met zonne-energie zo nu en dan een laadbeurt uitspaart.

Serieproductie van de Sono Sion is voorzien voor begin 2022. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.