De toekomst van het merk is veiliggesteld, de ontwikkeling kan worden voortgezet.

Sono Sion

De wervingscampagne onder het publiek moest worden verlengd, maar het resultaat mag er zijn. Sono Motors heeft de benodigde 50 miljoen euro opgehaald en dat is twee dagen voor de einddatum gelukt. Inmiddels staat de teller op 51 miljoen euro. Weliswaar niet ruim op tijd, maar binnen de vooraf vastgestelde sluitingstermijn.

Het betekent dat de aangenaam rudimentaire, financieel bereikbare zonnewagen niet ten dode is opgeschreven. De productieversie van de Sono Sion is al lang en breed wereldkundig gemaakt, de levering begint naar verwachting in de loop van 2020. De ev heeft rondom zonnepanelen en is verkrijgbaar in alle kleuren, zolang het maar zwart is. De Sono Sion zal worden gebouwd in de voormalige Saab-fabriek in de Zweedse plaats Trolhättan.

We tasten in het duister waar het de jaarlijkse productie-aantallen betreft. Naar verwachting kan de zonnewagen voor een breed publiek worden aangeboden voor ongeveer € 25.000. Dat mag zeer concurrerend worden genoemd.

Bovendien begint elektrisch rijden gemeengoed te worden, maar zonnewagens zijn er hoegenaamd niet, behalve dan van Lightyear. Deze Nederlandse fabrikant is actief in het hoge segment, maar heeft onlangs bekend gemaakt met een goedkoper model te komen. Vergeleken met een Sono Sion is de aanschafprijs alsnog twee keer zo hoog.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.