In oktober heeft het Solar Team Eindhoven met Stella een prachtige prestatie neergezet op de World Solar Challenge 2013 in Australië. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is hier bijzonder trots op en organiseert vandaag een huldiging op de campus.

Voorafgaand de huldiging op de TU/e campus, is er een eretour door de binnenstad van Eindhoven, dankzij samenwerking met gemeente Eindhoven. Met deze tour is Stella – ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie en wereldkampioen in de Cruiser-klasse van de World Solar Challenge 2013 – eindelijk te zien op de openbare weg in Nederland. De route vertrekt vanaf High Tech Campus Eindhoven en rijdt via onder andere Anton Coolenlaan, Aalsterweg en Vestdijk naar TU/e.

Na een feestelijk onthaal op de TU/e campus om 13:00 uur vanaf de John F. Kennedylaan (ingang Kennispoort) wordt het team later in de middag officieel gehuldigd tijdens een evenement voor genodigden.

Programma 19 december

12:30 uur Vertrek Solar Team Eindhoven vanaf High Tech Campus
12:30 uur Route door Eindhoven (zie routebeschrijving via link rechts)
13:00 uur – Aankomst Stella TU/e campus

Vanaf 15:45 uur vindt op de TU/e-campus de huldiging voor genodigden plaats.

Over de wereldkampioen

In slechts anderhalf jaar tijd heeft het studententeam Solar Team Eindhoven hun droomauto ontworpen en gebouwd. Met vier zitplaatsen, een kofferbak, intuïtieve besturing en een range van maar liefst 800 kilometer presteerden zij het om op Nederlands kenteken de 3.000 kilometer durende Challenge in oktober in Australië uit te rijden én te winnen. (Foto: TU/e Bart van Overbeeke)

UPDATE: Foto’s!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.