Stella Lux
Een mijlpaal voor de zonne-auto uit Noord-Brabant.

Het team van de Technische Universiteit Eindhoven heeft op de derde dag van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië een record neergezet met Stella Lux. De eerste helft van de wedstrijd werd geracet met twee personen waarbij ze een gemiddelde snelheid van 80 km/u reden. Hierdoor reedt het team 1.500 km op één lading.

De Stella Lux is een gezinsauto met plek voor vier personen. Met deze zonne-auto verdedigt het team de titel uit 2013 in de Cruiser Class – de categorie voor gezinsauto’s. Het team wordt naast snelheid ook beoordeeld op energieverbruik, het aantal vervoerde passagiers en de praktische elementen van de auto.

Op dit moment voert Team Eindhoven de strijd met Team Kogaguin uit Japan. De tweede etappe van 1.500 kilometer wordt in de nacht van dinsdag op woensdag 21 oktober Nederlandse tijd gestart. Het team verwacht aanstaande vrijdag vroeg in de ochtend Nederlandse tijd te finishen in Adelaide. Op zondag 25 oktober weten de studenten uit Eindhoven pas daadwerkelijk of zij de titel wereldkampioen gezinsauto op zonne-energie hebben weten te winnen.

De drie Nederlandse teams doen het ook dit jaar erg goed tijdens de Challenge. De teams uit Twente en Delft rijden op dit moment voorop in de Challenger klasse, de categorie waarin teams rijden om enkel de snelste tijd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.