Solar Roadways
Scott en Julie Brusaw kregen van de Federal Highway Administration opdracht om een zonneparkeerplaats te ontwikkelen. Na 8 jaar kunnen zij eindelijk hun prototype tonen.

Solar Roadways is een bedrijf met maar één doel: het vervangen van de verslechterende snelweginfrastructuur en elektriciteitsnet in de Verenigde Staten met een intelligent snelwegsysteem. Dit systeem moet zichzelf terugbetalen door middel van het opwekken van elektriciteit op een intelligente, zelfonderhoudende manier.

De basis ligt er, maar volgens de Brusaws moet er nog veel gedaan worden voordat de parkeerplaats af is. Zo willen zij nog LED-patronen, kapjes over de monteerpunten en mastiek om de spleten tussen de panelen op te vullen.

Eén van de grootste uitdagingen van deze fase was het onderzoeken en testen van verschillende glazen oppervlakten en teksturen. Deze werden getets op sterkte, tractie en duurzaamheid. Alle resultaten overstegen onze verwachtingen. Naast de zonnecellen bevatten de panelen hitte-elementen om ze sneeuw- en ijsvrij te houden, en LED-verlichting voor wegmarkeringen.

Het bedrijf is op zoek naar financieerders om een team aan te kunnen nemen, het productieproces optimaliseren en zich klaar te maken voor de productie zelf. Naar schatting is hiervoor 1 miljoen dollar nodig.

De eerste fabriek zal vlakbij het huis van de Brusaws komen te staan in het noorden van Idaho, maar zij dromen van faciliteiten in meer staten – en landen – zodra de productie op gang is gekomen. Potentiele klanten hebben al een overweldigende interesse getoond in Solar Roadways, uit zowel Sandpoint in Idaho als afgelegen delen van de wereld.

Bekijk een video over de Solar Roadway HIER op Autojunk.

UPDATE 29-05-2014: Inmiddels is er al 1,5 miljoen dollar opgehaald voor het project.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.