Tesla Model S
Zoals gebruikelijk gaat het om een softwareupdate die op de achtergrond wordt uitgevoerd en is er een veelvoud aan nieuwe functies. Dat is hoe het werkt bij Tesla.

Lease of koop een Tesla en ongemerkt zal de auto steeds beter worden, dat geldt althans voor de software. Er is een nieuwe versie uitgebracht, 2019.40.50.1 om het precies aan te duiden. Deze softwareversie draait op auto’s met Hardwareversie 3.0. Wat voor noviteiten zijn er?

De spraakherkenning is verbeterd, dat geldt in het bijzonder voor de omgang met spreektaal. Er zijn veel Engelstalige commando’s voor aansturing van de auto, een dictafoonfunctie wordt eveneens geboden en het is mogelijk om gesproken woord om te zetten in een tekstbericht en dat te versturen via de smartphone.

Een nuttige toevoeging is de instelling om automatisch beeld van de dashcam te bewaren als er wordt getoeterd, het hoeft niet te worden uitgelegd dat er dan mogelijk een verkeersonveilige situatie plaatsvindt. Verder zijn er nieuwe spellen, een potje backgammon behoort tot de mogelijkheden, evenals Stardew Valley, een simulatiespel waarin een vervallen boerenbedrijf weer tot leven moet worden gewekt. TRAX maakt het mogelijk om met het Tesla Sketchpad muziek te maken. Al met al genoeg vermaak voor iedereen die zich dreigt te vervelen in een oneindig lange file.

In Camp Mode is het nu mogelijk om de luchtstroom, interieurverlichting en muziek te regelen. Een Tesla Model 3 lijkt wat aan de krappe kant te zijn, naar het schijnt is het in een Tesla Model X prima uit te houden. (Via: teslascope.com)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.