Tesla Model 3
Zo gaan die dingen bij Tesla, overnight is de auto sneller geworden.

Eens in de zoveel tijd worden alle Tesla’s wereldwijd van een update voorzien. Wat dat betreft kunnen deze ev’s prima als doorwrochte computers worden beschouwd, de ontwikkeling van de bijbehorende software wordt nooit gestaakt. Iedere nieuwe versie geldt als de beste ooit. Het is hoe dan ook gunstig. Want de acceleratietijden kunnen er zomaar op vooruit gaan.

Behalve verbeteringen op het gebied van acceleratie, brengt de laatste softwareupdate ook meer rijbereik en hogere laadsnelheden. De software zou er nu voor zorgen dat de elektromotoren en aandrijflijn nog beter worden aangestuurd.

Voor eigenaars van een Tesla Model 3 betekent het dat het nu mogelijk is om de standaardsprint af te leggen in minder dan drie seconden. De Amerikaanse standaardsprint that is, van 0 naar 60 mp/u, ofwel 96 km/u. Daarvoor staat een tijd van 2,8 seconden.

Alle modellen van Tesla worden uiteraard beter na de update, die niet massaal, maar groepsgewijs wordt doorgevoerd. Er kan enige tijd overheen gaan voordat op iedere ev van het merk de laatste softwareversie draait. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.