Het moment nadert dat de Volkswagen ID.3 volledig functioneel is, twijfelachtig werkende software zal tot het verleden behoren.

De Volkswagen ID.3 is relatief betaalbaar en vrij efficiënt. Eigenlijk is het een Volkswagen die de merkwaarden veel eer aandoet, door boven alle twijfel verheven te zijn en dienstbaar vervoer te bieden. Er was alleen één dingetje. De software was niet af. Het is niet zo dat de auto niet deed wat mocht worden verwacht, wel was de aansturing nogal traag, de werking niet altijd even logisch en voorts waren bepaalde functies niet beschikbaar.

Het heuglijke nieuws over de nieuwe software is wereldkundig gemaakt door Automotive News, door desbetreffende publicatie is met hooggeplaatste VW-medewerkers gesproken. In het vervolg kan zowel Apple Carplay als Android Auto worden gebruikt, ook het head up display is operationeel. Het is niet helemaal duidelijk of slechts deze functionaliteit is toegevoegd, of dat de algehele gebruikservaring naar een hoger plan is getild. Hopelijk het laatste.

Voor de update is het nodig langs te rijden bij de werkplaats van de plaatselijke dealer, bezitters van een VW ID.3 zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen. Het doorvoeren van de update neemt meerdere uren in beslag.

Eerder heeft Volkswagen bekend gemaakt miljarden te investeren in elektrisch rijden, om te slagen als ev-bouwer.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En dat is hard nodig, want ik heb elke rit wel een storing. Deze auto was echt nog niet klaar voor lancering

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.