Toyota gaat de Prius van de huidige generatie voorzien van andere software. De nieuwe software voorkomt grote spanningswisselingen in de invertor/convertor.

In Nederland haalt Toyota 18.872 Prius’en naar de dealer terug. Het betreft alleen de Prius III, gebouwd tussen 14 januari 2009 en 5 februari 2014. Deze terugroepactie is niet van toepassing op andere modellen van Toyota, zoals de Prius Wagon, Prius Plug-in en Auris.

Elke Prius is uitgerust met een invertor/convertor. Deze zet energie uit de batterij om in bruikbare energie voor de elektromotoren – en omgekeerd. In de invertor/convertor bevindt zich een onderdeel dat in bijzondere gevallen bij grote spanningswisselingen kapot kan gaan. Door de invertor/convertor te voorzien van nieuwe software, worden de spanningswisselingen beperkt. Toyota vindt het belangrijk de software te vernieuwen. Bij een mogelijk defect van de invertor/convertor reduceert de auto de prestaties van de aandrijflijn automatisch om verdere schade te voorkomen.

Alle eigenaren van een betrokken Prius ontvangen van Toyota persoonlijk bericht over de vervolgstappen. De werkplaatskosten voor het vervangen van de software komen vanzelfsprekend voor rekening van Toyota.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.