Faraday Future FF91
Zou die imponerende Faraday Future FF91 ooit nog komen?

Dat begint zo langzamerhand zeer twijfelachtig te worden. Eerder stak het moederbedrijf van Jaguar nog geld in het merk en leek het beter te gaan, maar schijn bedriegt. Het lijkt nu echt bergafwaarts te gaan en dat terwijl de financiële situatie nooit erg zonnig is geweest.

Faraday Future vermoedt een complot tegen het bedrijf. Investeerder Evergrande zou het bedrijf van binnenuit kaal willen plukken, om dan uiteindelijk een vijandig overnamebod te kunnen doen. Faraday Future heeft Evergrande aangeklaagd.

De algehele staat van het bedrijf is nogal wankel te noemen. Niet alleen financieel, maar ook bestuurlijk. Alle oorspronkelijke oprichters van het merk zijn vertrokken. Toch waart de geest van oprichter en voormalig CEO Jia Yueting nog altijd rond binnen het bedrijf. Hij is officieel afgetreden, maar zou op de achtergrond nog altijd actief zijn. Yueting richtte eerder in China LeEco op, ook een ev-merk. Hij kon echter niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Bij Faraday Future heeft de geschiedenis zich herhaald.

Er wordt door Faraday Future naarstig gezocht naar nieuwe investeerders, onder andere de Nederlandse partij EVIAO Blockchain wordt genoemd.

Een holding van Evergrande bezit overigens het intellectuele eigendom van Faraday Future, de ontwerptekeningen, het technische ontwerp en de productiespecificaties van de auto. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan is Evergrande de aangewezen partij voor een doorstart. Iets dat gunstig zou kunnen uitpakken, aangezien men een aardig eind op weg is met de ontwikkeling van de FF91. (Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.