Het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s wordt vandaag om half tien – bij pompstation Haarrijn, Breukelen– feestelijk in gebruik genomen.

Het snellaadstation is in opdracht van MisterGreen aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van netbeheerder Stedin. Travelcard – leverancier van tankpassen – exploiteert het snellaadstation. EV-rijders van Travelcard met een ev-laadpas, geschikt voor het publieke netwerk in Nederland, hebben automatisch toegang tot dit laadstation. Met 10 minuten elektrisch snelladen kan gemiddeld 60 km worden gereden. De snelladers zijn een ondersteuning voor het thuis en op werk opladen van de elektrische auto.

‘Charge Network’

Het snellaadstation is de eerste van twintig uit het snellaadnetwerk ‘Charge Network’. Oprichter MisterGreen Electric Lease breidt het netwerk het komende jaar verder uit met nog twintig elektrische pompstations langs snelwegen in de Randstad. Mark Schreurs van MisterGreen: “Als leasemaatschappij voor elektrische auto nemen wij met de oprichting van ‘Charge Network’ de verantwoordelijkheid voor het opzetten van een landelijk dekkend netwerk aan snelladers. Onze leaserijders kunnen hier gratis laden”.

“Voor Travelcard is dit een unieke kans om elektrisch rijden te stimuleren en onze EV-rijders extra service te bieden. De samenwerking met MisterGreen past bij Travelcard omdat we beiden dezelfde overtuiging hebben daar waar het de kwaliteit en duurzaamheid van rijden en het leveren van diensten betreft”, vertelt Jan-Reint Vink, Managing Director Travelcard.

1 miljoen elektrische auto’s

Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat faciliteren het project. Het plan is onderdeel van een gezamenlijk overheidsdoel om in 2025 1 miljoen elektrische auto’s in Nederland te laten rijden. Met de snelladers wil de Provincie Utrecht de angst om stil te komen staan met een elektrische auto wegnemen. Nederland is wereldwijd 1 van de koplopers in de adoptie van de elektrische auto. Eind 2013 zullen er meer dan 3,000 volledige elektrische auto’s in Nederland op kenteken staan, zo blijkt uit cijfers van het RDW en leasemaatschappijen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het eerste snellaadstation? Aan de snelweg misschien, maar er zijn al heel veel snelladers te vinden.

Leuk zo’n persbericht, maar ik heb er geen drol aan. Wat is het voor laadstation? Welke aansluitingen? Beetje research zou handig zijn, dan weet ik als EV rijder of ik er kan laden of niet. De foto suggereert CHAdeMO, maar lijkt me een stockfoto.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.