Liander en The New Motion hebben twee snellaadstations voor elektrische auto’s in gebruik genomen. De Friese gedeputeerde Sietske Poepjes en de Heerenveense wethouder Siebren Siebenga onthullen de nieuwe snelladers bij het Abe Lenstra Stadion, door er een elektrische auto op aan te sluiten. Bij een snellaadstation kun je binnen een half uur tijd je elektrische auto tot 80 procent volladen.

Ruime dekking
Het Heerenveense snellaadstation is het tweede in Friesland en het drieëndertigste in Nederland. ‘In Heerenveen vinden we nieuwe energie en duurzaamheid erg belangrijk’, aldus wethouder Siebren Siebenga van Heerenveen. ‘We hadden al vier oplaadpunten in de gemeente. De combinatie van de twee snelladers en de twee gewone laders bij het Abe Lenstra stadion zijn een mooie toevoeging op deze vier oplaadpunten en uniek voor Noord-Nederland. In Heerenveen hebben we voor elektrische-autogebruikers een ruime dekking om goed, maar ook snel de auto op te laden. Dus met wat voor elektrische auto u ook komt, in Heerenveen kunt u altijd terecht.’

Steeds meer
Bij een normaal oplaadpunt duurt het zes tot acht uur voordat een gemiddelde elektrische auto geheel is opgeladen. Bij een snellaadstation wordt een auto binnen een half uur voor 80 procent opgeladen. Er komen nog steeds nieuwe laadpunten en snellaadstations bij in Nederland. Bij het Abe Lenstra Stadion staan nu twee gewone oplaadpunten en twee snellaadstations.

Love to Load
Er zijn momenteel in Nederland zo’n 2.000 publieke oplaadpunten, die in totaal al meer dan 70.000 keer gebruikt zijn. Daarmee hebben de elektrische autorijders gezamenlijk ruim 300.000 kg CO2 bespaard. De twee snelladers in Heerenveen maken deel uit van het love to load netwerk. Dit is het landelijk dekkend netwerk van normale laders (de lolo smart) en snelladers (lolo fast forward), dat is opgezet door The New Motion en waarbij verschillende partners, waaronder Liander, zijn aangesloten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En weer is dit een CHAdeMO station. Dat betekend dat alleen de Nissan Leaf hier kan opladen (en de i-Miev).

Alle andere auto’s met snellaad mogelijkheden zoals de aankomende Renault ZOE kunnen hier niet laden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.