Snelladers van Allego & The New Motion voor Renault ZOE
Allego en The New Motion zijn een samenwerking gestart met het plaatsen van snelladers die geschikt zijn voor de Renault ZOE. Dit jaar zijn dat er minimaal 32, verspreid over Nederland.

Daarmee neemt de landelijke dekking van snellaadstations voor de Renault ZOE flink toe. Renault zegt dat de ZOE de enige 100% elektrische auto is die standaard over een zogenaamde Caméléon lader beschikt. Deze oplader is geschikt voor elk vermogen tot 43 kW en benut altijd het maximale vermogen van elk type laadpunt. Hiermee is de ZOE gemiddeld 3 keer tot 6 keer sneller opgeladen dan enige andere elektrische auto.

Met de opening van de nieuwe 43 kW AC-snelladers van Allego en The New Motion is het nu mogelijk voor Renault ZOE-rijders om in 30 minuten een lege batterij nagenoeg vol op te laden. Het bereik van de Renault ZOE is vastgesteld op 210 kilometer (volgens NEDC). Dit komt overeen met een reëel bereik tussen de 100 en 150 km.

De 43 kW AC-snelladers van Allego komen te staan bij locaties uitgekozen door The New Motion, zoals hotels en restaurants van de ketens Tulip Inn, Van der Valk en AC. Inmiddels zijn er in totaal 20 snelladers gebruiksklaar en volgen er spoedig nog 12. Check Google Maps voor een overzicht van de geplande locaties.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Hiermee is de ZOE gemiddeld 3 keer tot 6 keer sneller opgeladen dan enige andere elektrische auto.”

Yep en Tesla bestaat niet he jongens en meisjes van de marketing afdeling…

Yep, Marketing heet dat. Mhuahahaha. Bending the truth…

Als er geen Tesla Supercharger voorhanden is hang je een Model S of Roadster v3 gewoon aan de CHAdeMO laadpaal met de gelijkgenoemde adapter. Ben je minstens net zo snel als elke andere auto die CHAdeMO gebruiken kan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.