Bezitters van een elektrische auto kunnen voortaan zonder abonnement hun auto opladen bij de snellaadpalen van Essent. Deze sms-snellaadpunten staan sinds kort ook op de laadpuntenkaart van het energiebedrijf.

De laadpuntenkaart bevat allerlei informatie over ruim 2.760 openbare Nederlandse laadpunten, waarvan 38 snellaadpunten. Daaraan is nu informatie over sms-laden toegevoegd.

Handig hulpmiddel
De kaart is een handig hulpmiddel voor bezitters van een elektrische auto: zij kunnen nu eenvoudig zien waar ze in de omgeving de accu van hun voertuig kunnen opladen. Het overzicht van de laadpalen, gelanceerd in februari van dit jaar, is al bijna 5.000 keer geraadpleegd.

Sms-laden: geen abonnement of laadpas meer nodig
Dankzij de door Essent ontwikkelde laadmogelijkheid per sms is het niet langer nodig om een snellaadabonnement en laadpas te hebben. Gebruikers van onze snellaadpunten hoeven zich vooraf ook niet aan te melden; via een sms-bericht kunnen zij hun laadsessie simpel starten en stoppen. Gebruikers van het snellaadstation sturen een sms-bericht naar het nummer dat op het station is vermeld. Microincasso, zoals de nieuwe bestel- en betaalmethode heet, vraagt gebruikers vervolgens per sms eenmalig om hun bankrekeningnummer, zodat laadbeurten in rekening kunnen worden gebracht. Pas na betaling start de laadsessie. Wanneer de gebruiker de laadbeurt per sms beëindigt, ontvangt hij een sms-bericht, waarin staat welk bedrag via Microincasso wordt afgeschreven.

In testfase alleen sms-betalen bij snellaadpunten Essent
Vooralsnog kunnen e-rijders alleen bij de 6 snellaadpunten van Essent in Amsterdam en Leeuwarden gebruikmaken van sms-laden. Afhankelijk van het succes van de pilot wordt dit later ook mogelijk bij reguliere laadpunten.

De laadpuntenkaart van Essent vindt men HIER.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.