In Chongqing, China, heeft het Amerikaanse Microvast een supersnellaad-station geopend voor elektrische bussen. Binnen vijf á 10 minuten kunnen de enorme stroomkabels het accupakket grotendeels vol krijgen.

In de regio rond het vliegveld waar het laadstations is geopend, en de opzet heeft van een regulier tankstation, rijden ongeveer 30 elektrische en plug-in hybride bussen rond. Bij tussenstops op het vliegveld worden ze voor korte tijd aangesloten op één van de zes snelladers, die de bus met 400 kW ‘volgooien’. Een grote hoeveelheid stroom, als je het vergelijkt met reguliere EV’s. Een snellader van de Nissan Leaf doet dit met maximaal 50 kW en een Tesla Model S is berekend op een maximum van 90 kW.

De accu’s worden dan ook niet volledig opgeladen, maar krijgen voldoende stroom om weer een route af te leggen in een gebied van ruim 30 km omtrek.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hier zou het ook wel goed kunnen, aangezien de bus toch wel een paar keer per rit even een paar minuten moet stoppen. Vanwege pauze of wachten bij het treinstation.

Stop je een paar grote milieuvriendelijke accu’s in de grond die opgeladen wordt door de zon en eventueel via het stroomnet om oplaadproblemen op te vangen van zonnecellen.

en de vraag: hoeveel laadcycli kunnen die batterijen dan aan. TBC

hoeveel percent is die dan opgeladen? En hoelang duurt het eerder dat die volledig is opgeladen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.