SnappCar, de grootste online community waar particulieren hun auto’s kunnen delen, gaat een deel van het benodigde kapitaal voor haar uitbreiding naar Europa ophalen bij het publiek.

Vanaf vandaag kan iedereen die gelooft in de missie en het potentieel van SnappCar, via de website OnePlanetCrowd.nl een aandeel nemen in het bedrijf. SnappCar wil via crowdfunding de band met haar community versterken en mensen de mogelijkheid geven te delen in het succes.

Er zijn 250 miljoen auto’s in Europa die gemiddeld 23 uur per dag stil staan. SnappCar wil bereiken dat er in 2017 1 procent minder auto’s in Europa zijn. Voor elke auto die wordt gedeeld, verdwijnen er gemiddeld tien. 250.000 deelauto’s via SnappCar betekent dan ook 2,5 miljoen minder auto’s in Europa. Met een forse reductie van de CO2 uitstoot die vrijkomt tijdens het rijden, maar vooral tijdens de productie, als gevolg.

Daarnaast zorgt autodelen voor bewuster rijgedrag en meer sociale cohesie tussen mensen onderling. Als voorloper van de nieuwe deeleconomie werd SnappCar in twee jaar tijd marktleider op het gebied van autodelen in Nederland. Afgelopen zomer zette het bedrijf met de uitbreiding naar Duitsland de eerste stap over de grens. Dit jaar volgt Groot-Brittannië.

Kracht van de community

Om haar Europese ambitie te bereiken heeft SnappCar additioneel kapitaal nodig. SnappCar is in gesprek met investeerders die de missie onderschrijven en samen met SnappCar de wedstrijd willen aangaan. Minimaal 100.000 euro wil SnappCar ophalen bij het publiek. Het benodigde geld wordt gebruikt voor aanpassing van het platform voor internationaal gebruik, nieuwe medewerkers en online mediacampagnes.

De keuze voor crowdfunding was een logische, aldus Pascal Ontijd, mede-oprichter SnappCar: “Onze kracht ligt in onze community en het peer2peer gedachtengoed. Wat is er logischer dan de mensen die geloven in onze missie, te betrekken bij onze toekomst? Hoe groter de crowd die achter ons staat, hoe sterker we staan.”

OneplanetCrowd.nl

Particulieren kunnen vanaf 10 februari vanaf 250 euro een aandeel nemen in SnappCar via een converteerbare lening. Dat kan via de website OnePlanetCrowd.nl, een site waar alle projecten een duurzaam karakter hebben; ze zijn milieuvriendelijk of hebben een sociaal-maatschappelijke meerwaarde. Naast een converteerbare lening kan men via deze site ook kortingscouponnen vanaf 25 euro verkrijgen om te starten met autodelen.

UPDATE 19-02-2013: Ruim een week na de start van de crowdfunding campagne van SnappCar, de grootste online community waar particulieren hun auto’s kunnen delen, heeft het publiek ruim 100.000 euro geïnvesteerd in het bedrijf. Met nog 50 dagen campagne op OnePlanetCrowd.nl te gaan heeft SnappCar het doelbedrag verhoogd naar 250.000 euro. Oprichter Pascal Ontijd: “We zijn ontzettend blij met dit succes. Hoe groter de ‘SnappCrowd’ die achter ons staat, hoe sterker we staan.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.