SnappCar verwacht een doorbraak in autodelen in 2013. Het afgelopen jaar steeg het aantal Nederlanders dat gebruik maakte van de diensten van SnappCar maandelijks met 25% en met kerst ging SnappCar door de grens van 10.000 gebruikers heen. Je auto delen ‘aan de buren’ raakt steeds meer in trek. Op basis van de enorme populariteit van autodelen én een introductie van autodelen in de zakelijke markt verwacht SnappCar dat eind 2013 100.000 mensen hun auto delen via het platform.

Autodelen = 2013
Autodelen slaat aan en dat is niet alleen omdat het crisis is, aldus mede-oprichter van SnappCar, Pascal Ontijd: “We bevinden op ons een keerpunt. Consumenten hebben behoeften aan producten die duurzaam en sociaal zijn. De tijd van ongebreideld consumeren is voorbij. Mensen – en vooral jongeren – zitten anders in de wedstrijd dan een aantal jaar geleden. Dat autodelen ook nog kostenbesparing oplevert, is mooi meegenomen.” Deze uitspraken sluiten goed aan op de uitspraken van prof. Maarten Steinbuch over de afnemende populariteit van autobezit.

Uitbreiding naar Duitsland
SnappCar voorziet ook een groot potentieel voor autodelen binnen Europa. Daarom beraadt het bedrijf zich momenteel op uitbreiding naar Duitsland. Ontijd: “20% van alle auto’s in Europa rijdt rond in Duitsland. Als je bedenkt dat die auto’s gemiddeld 23 uur per dag stilstaan, valt daar heel veel winst te behalen.”

Je eigen auto verhuren
Op SnappCar.nl kunnen particulieren hun eigen auto te huur zetten en daarvoor zelf een huurprijs bepalen. Wie interesse heeft om de auto te huren betaalt die prijs plus €10 per dag (ongeacht type/leeftijd auto) voor een allrisk verzekering en de dienstverlening van SnappCar.

Delen met vrienden
Als volgende stap in de trend van het autodelen tussen particulieren onderling, introduceert SnappCar de mogelijkheid om auto’s binnen vriendenclubs, families maar ook sportteams en verenigingen makkelijk én risicoloos uit te lenen. Via een online overzicht en een speciaal ontwikkelde verzekering van Achmea kan iedereen binnen de zogenaamde ‘SnappClub’ makkelijk en verzekerd rondrijden in elkaars auto. SnappCar verwacht dat autodelen tussen bekenden uiteindelijk nog groter wordt dan het autodelen tussen particulieren die elkaar niet kennen.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.