Medewerkers van Rabobank Rotterdam kunnen voortaan hun leaseauto delen met andere collega’s die een auto nodig hebben tijdens werktijd. Naast een hoger rendement van het wagenpark willen beide partijen zo bevorderen dat medewerkers bewuster en spaarzamer omgaan met de auto.

Het delen van leaseauto’s tussen collega’s past bij een mentaliteitsverandering in de maatschappij waarbij niet het bezit maar de beschikbaarheid van goederen voorop staat. Arjen van Klink, senior adviseur strategie & innovatie bij Rabobank Rotterdam: “Je leaseauto delen met collega’s past in ons streven naar een duurzaam en efficiënt gebruik van middelen en dus ook ons wagenpark. Het is eigenlijk heel logisch en zo zijn de eerste reacties van collega’s ook. Je ziet dat het mensen stimuleert om beter na te denken over het gebruik van de auto en per rit de meest efficiënte vervoerwijze te kiezen.

Medewerkers die hun leaseauto met elkaar delen worden hiervoor beloond door Rabobank. Per kilometer krijgt de verhurende collega een vergoeding van € 0,15. Deze kosten zijn in alle gevallen lager dan een rit met de taxi of OV. Ook profiteert de organisatie van het feit dat de bestaande poolauto’s niet hoeven te worden vervangen en dat de toekenning van leaseauto’s in de toekomst verder kan worden aangescherpt.

Voor het reserveren en overdragen van de auto maken de medewerkers gebruik van het platform van SnappCar Business. Via dit online platform krijgt de medewerker inzicht in de beschikbare auto’s en kan hij een auto naar keuze reserveren. Vervolgens vindt een persoonlijke sleuteloverdracht plaats waarna de auto tot zijn of haar beschikking staat. Binnenkort beschikken alle leaseauto’s over speciale In-Car technology waarmee via een app toegang wordt verschaft tot de auto. Maar voor nu is het nog best fijn dat medewerkers elkaar even zien voorafgaand aan de uitwisseling van de auto, aldus Arjen van Klink. “Een leaseauto voelt als jouw persoonlijke domein en het is best even wennen als een ander daar gebruik van maakt. Dan is het prettig om diegene nog even persoonlijk te ontmoeten. Dat hoort allemaal bij deze fase in het proces. Maar waarschijnlijk kunnen we ons al heel snel niet meer voorstellen dat het ooit anders was.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.