Rinspeed Snap
De denktank van de autoindustrie wekt het ouderwetse ladderchassis opnieuw tot leven. In zekere zin. Rinspeed komt in ieder geval met een “pod” en een “skateboard”.

Nu er steeds meer techniek in auto’s zit, en het IT-gehalte verder toeneemt, is het volgens Rinspeed tijd om een duidelijk onderscheid te maken. En wel tussen het onderstel en het koetswerk van voertuigen. Dat zijn termen met een ouderwetse klank. Rinspeed beschrijft de Snap met de termen “pod” en “skateboard”. Twee afzonderlijke onderdelen die na een klik met elkaar verbonden zijn.

Dit heeft verschillende voordelen. De pods gaan lang mee en zijn ook nuttig te gebruiken zonder onderweg te zijn. Die dingen komen altijd van pas. Het rollende deel bevat de techniek en kan worden vervangen als de technologie verder is ontwikkeld. Naar verwachting is dat zeer regelmatig. De intelligentie is hoog. De voertuigen zijn elektrisch en geautomatiseerd.

Het zijn eenvoudigweg zelfrijdende voertuigen die zelf hun weg vinden. Dat biedt de mogelijkheid om van de pod een echte huiskamer op wielen te maken of doelgericht vrachtvervoer. Een tradtionele opstelling voor de bestuurder is niet nodig. Als er efficiĆ«nt om wordt gegaan met de behoefte aan mobiliteit, zullen er meer pods zijn dan chassis’. De levensduur van de pod wordt geschat op ongeveer 18 jaar.

De officiƫle presentatie van de Snap is op de CES 2018 in Las Vegas (VS).


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.