Opdat Smart eindelijk weer eens wat aan populariteit zal winnen?

Het merk Smart bestaat al vele jaren lang, vanaf 2019 worden uitsluitend elektrische auto’s verkocht. De auto’s zijn compact, efficiĆ«nt en naar wens geschikt voor twee of vier personen. Dat moet wel een enorm succes zijn?

Niet dus, hetgeen overigens voor een deel te wijten valt aan de wel erg kleine accupakketten. Een opslagcapaciteit van 18 kilowattuur en een rijbereik van 130 kilometer is bepaald niet veel. Dan is het gerieflijk om met maximaal 22 kilowatt te kunnen opladen, maar dient wat al te vaak een laadpunt worden (op)gezocht.

Verandering is op komst, want ook Smart zoekt het letterlijk hogerop. Er komt een heuse (jaja) suv aan. Deze ev zal worden gebouwd in samenwerking met de Chinese partij Geely, waarmee Smart een joint venture heeft. De auto staat op het schaalbare SEA-platform.

Wat het formaat van de elektrische suv-Smart zo ongeveer gaat worden, doet het hoofd verkopen Daniel Lescow niet uit de doeken in het bijbehorende bericht op LinkedIn. De auto gaat door voor compact giant, zoete herinneringen oproept aan een zekere campagne van de Japanse autobouwer Suzuki.

Beeld: Smart Forstars, een crossover uit 2012


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.