Bij Smart wordt de modellenfamilie de komende jaren grondig opgefrist. Niet alleen staan er nieuwe versies van de ForTwo en de ForFour op stapel, er zou ook een mini-SUV bijkomen.

Twee- en driecilinders
De nieuwe Smarts worden samen met Renault ontwikkeld, dat was al enige tijd bekend. De ForTwo krijgt hoogstwaarschijnlijk de beschikking over een 64 pk sterke tweecilinder en zal later -eind 2014- aangevuld worden met een elektrische versie die 87 pk op de achterwielen zet. De ForFour, die iets korter zal zijn dan de Renault Twingo, komt met een driecilinder turbomotoren die 84 of 104 pk genereren. Beiden modellen krijgen ook een volledig nieuw interieur met een uitneembaar TFT-scherm (een soort iPad) dat als computer en tripmeter dienst doet.

SUV’tje
De verrassing wordt echter een kleine SUV die eveneens techniek deelt met de Renault-Nissan alliantie. Volgens AutoExpress zal de nu nog naamloze auto technisch veel overeenkomsten met de Nissan Juke vertonen. Deze forse Smart zou in 2015 op de markt moeten komen en qua uiterlijk gebaseerd worden op de Forstars Concept die een klein jaar geleden op de Detroit Autoshow debuteerde. Of hier ook een elektrische versie van komt is niet bekend, maar de kans achten we groot.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze plannen heb ik begin deze eeuw ook eens gelezen.
Hopen dat het nu wel lukt, en doe dan ook maar gelijk een Roadster opvolger.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.