Smart EQ Fortwo & Forfour
Volledige namen? Smart EQ Fortwo Edition Nightsky en Smart EQ Forfour Edition Nightsky. Een speciaaltje om de elektrische Smarts van een wat spectaculairdere aanblik te voorzien en de naamsbekendheid van het EQ-label te vergroten.

Want de benaming EQ zullen we de aankomende tijd nog vaak gaan terugzien binnen het Daimler-concern. Zowel bij Mercedes, dat dieselhybrides en volledig elektrische auto’s gaat leveren, als Smart. Het is eenvoudigweg de aanduiding van alle modellen met een enigszins alternatieve aandrijflijn.

Smart heeft nu de EQ Fortwo Edition Nightsky en Smart EQ Forfour Edition Nightsky wereldkundig gemaakt. Naar eigen zeggen om het begin van het EQ-tijdperk te vieren. Dit zijn de bekende volledig elektrische Smarts, maar dan rijkelijk voorzien van Brabus-onderdelen. De Smart Fortwo is zwart, heeft een frontspoiler en dorpelverbreders met een contrasterend deel in de kleur pacific blue en een achterspoiler. In het interieur zijn Brabus-instaplijsten te vinden, en Brabus-sportpedalen. Er is een andere pook gemonteerd en ook de handremgreep is anders dan die van de eerste de beste Smart. Ook binnen zijn er her en der blauwe elementen te vinden.

De Smart Forfour is suv-achtiger geworden, hoewel dat een groteske uitspraak is want een 6×6 is dit geenszins. Ook deze auto is zwart, met blauwe accenten en een eveneens blauwe onderrijbeveiliging. Ook hier is het Brabus Interior Color-pakket te vinden, met blauwe ringen om de ventilatieroosters en blauwe dashboardomlijsting en zelfs vloermatten met de benaming “Nightsky”. Verwacht verder ook hier sportpedalen, een andere pookknop en handremgreep.

Actiemodellen dus. Die de Smart een wat krachtiger voorkomen moeten geven. De aandrijflijn is bij het oude gebleven, met een vermogen van 60 kW (82 pk) en een koppel van 160 Nm, het accupakket heeft een capaciteit van 17,6 kWh. De samenwerking tussen Smart en Brabus gaat inmiddels alweer enige tijd terug, zoals uit DEZE VIDEO blijkt.

Ook de firma Kreisel heeft zich aan een ronduit spectaculaire elektrische Smart gewaagd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.