Smart Fortwo en Forfour EV's krijgen Renault-techniek
Vaarwel, Tesla-aandrijflijn.

Zowel de elektrische Smart Fortwo als Forfour krijgt techniek van Renault onder de kap. Beiden staan gepland voor een introductie ergens tegen het einde van 2016. De productie van de elektrische Fortwo in Frankrijk is op dit moment al gestaakt, daar de EV nog is gebaseerd op het vorige model. De nieuwe niet-elektrische Fortwo werd op dezelfde productielijn gemaakt, met als gevolg een hoop logistieke vraagstukken en natuurlijk hogere kosten.

De aankondiging dat Smart van Renault-techniek gebruik gaat maken ligt in lijn met het feit dat Renault-Nissan en Mercedes de samenwerking willen verstevigen. De Smarts zullen onder de kap techniek krijgen zoals die al wordt toegepast op de Renault Zoe. Bovendien staan de ministadskarretjes al op platformen die worden gedeeld met Renault.

Reden om afscheid te nemen van de Tesla techniek, wat ook bij de elektrische Mercedes B-klasse is gebeurd, zou ermee te maken kunnen hebben dat Mercedes een rechtstreekse rivaal voor de in zijn klasse toonaangevende Tesla Model S wil bouwen.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.