Smart presenteert in Genève de nieuwe look voor de Fortwo. Op verschillende punten is het uiterlijk bijgewerkt. Daarbij is het interieur nu nog hoogwaardiger, aldus Smart. Traditionele sterke punten als de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en slechts 14% bijtelling blijven van kracht.

Een vers uiterlijk
De nieuwe Smart Fortwo is direct herkenbaar aan zijn nieuwe grille (met prominenter smart-logo) die breder is dan voorheen. Ook de luchtinlaat in de voorbumper bestrijkt nu de hele breedte van de auto. De spatborden vóór en achter zijn echte eyecatchers dankzij hun uitgesproken vorm. Ze worden met elkaar verbonden door nieuwe, vloeiend vormgegeven, sportieve skirts. De optionele LED-dagrijverlichting kenmerkt zich door de horizontale plaatsing. Voor de vernieuwde Fortwo is er keuze uit zeven exterieurkleuren waaronder het nieuwe mat-antraciet.

De gefacelifte Smart Fortwo kenmerkt zich ook door een nog hoogwaardiger interieur. Nieuw is bijvoorbeeld het interieurpakket waarbij de stoelen zijn bekleed met een combinatie van stof en leder. Diverse andere interieurdelen zijn dan uitgevoerd in imitatieleder.

Weinig verbruiken, weinig betalen
De guitige stadsauto is als voorheen leverbaar met efficiënte motoren. Elke smart fortwo is vrijgesteld van wegenbelasting en zakelijke rijders profiteren bovendien van slechts 14% bijtelling. De instapper is de 1.0-liter driecilinder microhybride met 61 of 71 pk. Een dieselmotor is ook beschikbaar in de vorm van een 54 pk en 130 Nm sterke 0.8-liter CDI. De sterkste variant blijft de Brabus-versie met een turbo en 102 pk.

Sinds de marktintroductie in 1998 zijn inmiddels 1,3 miljoen fortwo-modellen afgeleverd. In 2011 was smart goed voor 101.996 registraties – een winst van 4,6% ten opzichte van 2010. smart doet ook van zich spreken door middel van het autodeelproject car2go. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 2.000 car2go’s onderweg, waaronder 300 volledig elektrische car2go’s in Amsterdam. Lees hier onze rijtest met de Smart electric drive.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.