Eind vorig jaar maakten we kennis met de smart forjeremy. Die auto gaat daadwerkelijk in productie en er is inmiddels meer info over deze unieke limited edition.

Tijdens de Auto Shanghai (21-29 april 2013) presenteert smart deze in samenwerking met de internationaal gerenommeerde modedesigner Jeremy Scott ontworpen auto. De productie van dit van een typegoedkeuring voorziene model met de markante vleugels aan de achterkant gaat rond de zomer van start. De smart fortwo edition by Jeremy Scott is verkrijgbaar als coupé met de lokaal emissievrije electric drive aandrijving, met BRABUS electric drive en de krachtige BRABUS 75 kW benzinemotor.

De twee verticale vleugels boven de achterlichten zijn het opvallendste kenmerk van de nieuwe smart fortwo edition by Jeremy Scott. “Ik wilde iets speciaals ontwerpen, iets dat mijn dromen en fantasieën tot uitdrukking brengt en mijn idee van mode weerspiegelt in autodesign”, legt Jeremy Scott uit. “Ik zie mijzelf met deze auto rijden net als mijn vrienden en alle coole mensen ter wereld die houden van het unieke design van deze smart.”

De tridion-veiligheidskooi, buitenspiegelbehuizingen en radiatorgrille zijn voorzien van Alubeam lak. De bodypanels en lichtmetalen wielen van 16 of 17 inch zijn in contrasterend poolwit gehouden, net als het monoblock design bij de BRABUS-varianten. Het logo ‘by Jeremy Scott’ siert de spiegeldriehoek en de achterklep.

Ook in het interieur domineren de kleur wit en edele materialen: de stoelen, inzetstukken in de portieren, de pookknop (alleen bij de benzineversie) en de kniepad bestaan uit wit leder met witte stiksels. Het diamantvormige stiksel op de stoelen komt ook terug in het portierpaneel. De bovenkant van het dashboard is voorzien van zwart tailor made leder met reliëf en heeft eveneens contrasterende stiksels. Het driespaaks sportstuur is bekleed met wit leder. Als contrast zijn de dashboardinstrumenten, de afdekking aan de zijkant van het instrumentenpaneel en die van de schakelpook met Alubeam afgewerkt. De chique uitstraling wordt extra benadrukt door de zwarte velours vloermatten met witte lederinzetstukken en het ‘Jeremy Scott’ logo.

De exclusieve limited edition is verkrijgbaar met drie verschillende motorvarianten. Alle auto’s worden gemaakt door smart-BRABUS GmbH in een tailor made productieproces:

– smart fortwo edition by Jeremy Scott electric drive met een elektromotor van 55 kW (€ 35.400 incl BTW)
– smart fortwo edition by Jeremy Scott BRABUS electric drive met een elektromotor van 60 kW (€ 41.300 incl BTW)
– smart fortwo edition by Jeremy Scott BRABUS met een benzinemotor van 75 kW (€ 36.600 invl BTW)

Meer info en foto’s vind je in ons eerdere artikel.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je moet maar weten dat het naar Jeremy Scott verwijst. Ik zie de reacties al op straat: Ah, genoemd naar Jeremy Clarkson? Neen? Dan misschien naar Ron Jeremy?

chique? Extravagant bedoel je?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.