Barcelona heeft als eerste stad ter wereld een oplaadpunt voor elektrische auto’s welke volledig wordt gevoed door windenergie, het unieke oplaadpunt is vorige week onthuld bij het hoofdkantoor van Cespa, een milieu-afdeling van het Spaanse Ferrovial Servicios, ’s werelds grootste investeerder in transportinfrastructuur.

Het laadpunt met de naam Sanya Skypump is ontworpen en en geïnstalleerd door elektronicaconcern General Electric en Urban Green Energy. De windmolen is ongeveer 12 meter hoog en kan elektrische auto’s opladen bij windsnelheden vanaf 11 kilometer per uur. Belangrijk voordeel van de ‘luchtpomp’ is dat de elektrische auto niet opgeladen wordt met stroom die is opgewekt uit fossiele brandstoffen, een vaakgehoord nadeel in verband met elektrische auto´s.

Het oplaadpunt kan een elektrische auto in vier tot acht uur volledig opladen. Een gele windturbine van 12 meter hoog maakt de ‘luchtpomp’ duidelijk zichtbaar.

Skypump


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En in de luchtpomp zit evenveel staal en koper verwerkt als in de auto die wordt opgeladen? Of zie ik het nu wat te zwart in? 😉

@BaRa: Ik denk dat je het te zwart wit ziet, het is een gewone windmolen, waarvan er zo veel in de Noordzee staan. Wat ik wel hoop is dat wanneer er geen auto staat te laden, de stroom aan het net wordt gegeven.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.