De ŠKODA Rapid krijgt met ingang van het nieuwe modeljaar een zuinige versie. De compacte sedan is vanaf medio november leverbaar met de 66 kW (90 pk) 1.6 TDI Greentech, die zowel dit als volgend jaar kan rekenen op slechts 20% bijtelling.

Met de toevoeging van de 1.6 TDI 66 kW (90 pk) Greentech biedt de ŠKODA Rapid meer keuze in efficiënte motoren. De nieuwe diesel heeft standaard een 5-versnellingsbak, maar kan als optie ook gecombineerd worden met de 7-traps DSG-automaat.

Zoals de naam al aangeeft, wordt de 1.6 TDI standaard gekoppeld aan ŠKODA’s milieuvriendelijke Greentech technologie. Dit betekent brandstof besparende oplossingen als een start-stop systeem, terugwinning van remenergie en banden met een lage rolweerstand. Al deze maatregelen zorgen voor een lage CO2-uitstoot van 104 g/km, waardoor hij dit en volgend jaar slechts 20% bijtelling heeft. De vanafprijs van de ŠKODA Rapid blijft ongewijzigd scherp: € 14.990,- en bij zakelijk gebruik is dat slechts € 105 bijtelling per maand.

Het nieuwe modeljaar brengt voor de ŠKODA Rapid tevens een update van het interieur. Dit betekent een nieuw driespaaks stuurwiel voor alle uitvoeringen en voor de Ambition en Elegance nieuwe stoelbekleding en keuze uit vier nieuwe sierlijsten in de kleuren: metallic grafiet, geborsteld zilver, piano wit en piano zwart.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.