Nu zowel Volkswagen, Seat als Skoda een soortgelijke stadsauto in de gelederen hebben is het tijd om de modellenlijn uit te breiden. En flink ook. Eerst staat er een vijfdeurs versie van de Volkswagen up! in de planning. En later komt VW’s kleinste ook als EV op de markt. Skoda heeft nu aangekondigd dat zij hetzelfde zullen doen met de Citigo: verbrandingsmotor er uit, elektromotor er in. Dat heet in de stad namelijk wél nut.

De reguliere Citigo beschikt over een 1.0-liter driecilinder met 60 of 75 pk. De sprint van nul naar honderd km/u kan in 14,4 of 13,2 seconden worden afgelegd terwijl de topsnelheid 160/171 km/u bedraagt. Ruim voldoende voor in het stadsverkeer. Qua uitrusting is de Citigo iets kariger dan de up! Zo is ESP bijvoorbeeld niet standaard, waardoor de Citigo iets goedkoper in de markt gezet zal worden.

Specificaties van de elektrische variant, die volgens AutoBild als E-Citigo door het leven zal gaan, zijn nog summier. Er wordt gesproken over een 85 kW (116 pk) sterke elektromotor, waarmee de prestaties van deze elektrovariant die van de overige modellen waarschijnlijk zullen ontstijgen. Het lithium-ion batterijenpakket is 26.5 kWh sterk. In 2014 komt de auto op de markt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Geen lelijke auto en met die sterke elektromotor is het helemaal interessant om door de stad en omstreken te rijden.

Dit soort auto’s zijn ook het meest interessant voor de korte en middelgrote afstanden. Afhankelijk hoelang je op 1 accu kunt rijden, uiteraard.

Nou nog een Audi en Bentley uitvoering van dit ding en we zijn compleet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.