Skoda komt met een sportversie van de Citigo op de markt. De kleine stadsauto, een evenknie van de Volkswagen Up, wordt aangekleed met een dik bumpersetje, forse velgen (in perspectief) en een fraaie interieur-upgrade.

De Citigo Sport staat op 15-inch Auriga-velgen en komt met een nieuwe voor- en achterbumper, voorzien van een extra bumperlip en een zwart inzetstuk achteraan. Met nieuwe bekleding en striping wordt het interieur aangepakt, evenals een sportstuur en leer om de schakelpook en handremgreep.

Aan de buitenkant is de Citigo Sport direct te herkennen aan de striping op de motorkap en het dak, en de stickers onderaan de portieren. De kleuren van de stikcers zijn afhankelijk van de kleur waarin de Sport-uitvoering geleverd wordt.

Onder de kap blijft alles bij het oude en is de Sport leverbaar met een driecilinder die 60 dan wel 70 pk levert. De sprint van nul naar honderd km/u kan in 14,4 of 13,2 seconden worden afgelegd terwijl de topsnelheid 160/171 km/u bedraagt. De Citigo Sport komt overigens niet naar Nederland, wel staat er voor later een sterkere versie op de agenda, eentje met 110 pk. LAter komt er ook een elektrische variant.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.