De goedheiligman komt jaarlijks op een stoomboot naar Nederland, en brengt cadeaus rond per CO2-uitstotend paard. Het is daarom niet meer dan logisch dat Sinterklaas dit compenseert door elektrische te rijden. Hiervoor heeft hij de Renault Twizy gekozen.

Het idee om op pakjesavond gebruik te maken van de Renault Twizy kwam van de innovatiepiet. ‘Een piet met een neus voor vernieuwende cadeaus’, aldus Sinterklaas. ‘En zeg nou zelf, ziet de Twizy er niet uit als een heerlijk presentje?’ Sint is maar wat blij met de compacte afmetingen van de Twizy. ‘Ideaal voor in de stad. En hier wonen toch de meeste kindertjes. Geen parkeerplek is te klein voor dit geinige stadsmobieltje.’

Het dak op
Gaat het paard van Sinterklaas met pensioen nu de goedheiligman de Twizy heeft ontdekt? ‘Ik beschouw de Twizy eerder als een welkome aanvulling op het werk dat Amerigo elk jaar verricht. Af en toe moet ik toch het dak op en hoewel de Twizy tot grootse prestaties in staat is, zie ik hem dat niet doen’, besluit Sint lachend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.