Concept batterijfabriek Northvolt
Die vooral zijn bedoeld voor de Europese markt.

Hiermee is een aardige investering gemoeid. Siemens steekt een bedrag van 10 miljoen euro in de samenwerking, die uiteraard moet leiden tot meer lithium-ion accupakketten. De keuze is strategisch, want een transitie is gaande. Elektrificatie en een toegenomen gebruik van batterijen doen de behoefte aan batterijen stijgen. Ook de komst van meer duurzaam vervoer en hernieuwbare energie zijn zaken van belang. Vervoer van de toekomst is elektrisch.

Een heus batterijtekort dreigt namelijk in de aankomende jaren. Ook al omdat de grondstoffen die nodig zijn voor batterijproductie schaars zijn. De te bouwen batterijfabriek is van Northvolt. Siemens verzorgt het ontwerp van de fabriek, onder andere de productieplanning, software en automatisering. Northvolt produceert de accupakketten. Is de productie eenmaal op peil, dan wordt Siemens een van de grote afnemers.

Het is allesbehalve toeval dat Siemens hiermee bezig is. Het bedrijf levert ook aandrijflijnen voor elektrische auto’s, helpt mee aan het elektrificeren van het vrachtvervoer en is bezig met hybride vliegtuigen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.