Wat Shuttel doet schijnt ontzorgen te heten, een baaierd aan diensten wordt aangeboden.

Shuttel VW

Iedereen die nieuw is met elektrisch rijden maakt kennis met een zekere vorm van angst of schroom. Want hoe werkt dat opladen nu eigenlijk en waar zijn de laadpunten te vinden?

Om alles zo eenvoudig mogelijk te maken komt Volkswagen met Shuttel. Onder die noemer zijn veel diensten gevangen. Zo is er een laadsleutelhanger en een laadkaart, zodat bij publieke laadpunten kan worden opgeladen. Verder worden laadpunten aangeboden, die zowel geschikt zijn voor thuis als op het werk. Het maximale vermogen is 22 kW, maar er zijn verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Bovendien wordt er gewerkt met load balancing, dat is handig want het voorkomt dat de meterkast thuis overbelast raakt als gevolg van het opladen van de eigen elektrische auto.

Voor de laadpas van Shuttel wordt een maandbedrag van € 1,99 gerekend, in ruil daarvoor is er geen starttarief per laadsessie, wat bij andere aanbieders wel het geval is. Ook kan worden gekozen voor een laadabonnement waarbij met een vast maandbedrag, aangepast aan het jaarkilometrage. Voor maandelijks € 42 kan er 10.000 km per jaar worden gereden, zonder verdere kosten voor de stroom.

Het is mogelijk om een volwaardige mobiliteitskaart te maken van de Shuttel-kaart. De kaart kan dan worden aangewend voor het openbaar vervoer, een ov-fiets, deelauto’s van Greenwheels en taxi’s.

Aardig clever al met al. Maar het kan niet eindeloos meer duren voor de bankpas ook een laadpas is, zoals het nu de gewoonste zaak van de wereld is dat een bankpas bij een parkeerautomaat een parkeerpas is.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.