Shell
Het oliebedrijf lijkt nieuwe technieken zoetjesaan te omarmen, Nederland en Groot-Brittannië zijn als eerste aan de beurt.

Shell heeft bekendgemaakt dat het bij meerdere tankstations in Nederland en Groot-Brittannië laadpalen voor elektrische auto’s gaat plaatsen. Men verwacht de komende jaren een groei van het aantal EV’s en door het plaatsen van laadpalen wordt op die verwachte groei ingesprongen.

De oliereus lijkt, na lang te hebben vastgehouden aan fossiele brandstoffen, dan toch de mogelijkheden voor groenere alternatieven te bekijken. Wel wordt handig ingesprongen op het feit dat het vaak wat langer duurt om een EV op te laden. Men verwacht dat bestuurders van elektrische auto’s deze tijd in de tankshop zullen doden en daar is Shell natuurlijk bij gebaat.

Verder is het plaatsen van laadpalen een noodzakelijke maatregel om aan enkele voorwaarden te voldoen. Per 2025 moet ongeveer 20 procent van de brandstoffen op tankstations uitstootarm zijn, het plaatsen van laadpalen is een stap in die richting. Ook werkt Shell samen met Total aan waterstoftechniek. (via: Financial Times)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.