Elektrisch rijden is het heden, ook Shell ziet dat in.

Een ruime drie jaar gelden is NewMotion door Shell ingelijfd, de voorbije maanden is men druk doende geweest met het opzetten van het Shell Recharge-snellaadnetwerk en nu blijkt dat de groene tak opnieuw groter wordt. Een volledige overname van Ubitricity is aangekondigd

Het is een aardig onbekende, maar interessante speler, dat Ubitricity. Laadvoorzieningen worden door Ubitricity haast onzichtbaar weggewerkt in het straatmeubilair, dat kan een lantaarnpaal of een verkeerspaal zijn. Dit zorgt weliswaar niet voor vervuiling van het straatbeeld, maar gaat ten koste van de herkenbaarheid. Goede bebording lijkt aardig cruciaal te zijn. Reguliere laadpunten worden ook geleverd.

Ubitricity heeft het grootste laadnetwerk van het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 2.700 laadpunten. De overname is dus zeker een strategische keuze, aangezien het Verenigd Koninkrijk en Nederland de twee thuislanden van Shell zijn.

Het netwerk van Shell bestaat uit meer dan 1.000 snelladers bij ongeveer 430 Shell-verzorgingslocaties. Het publieke laadnetwerk bestaat wereldwijd uit 185.000 laadpunten.

Niettegenstaande het feit dat Shell vooral bekendheid geniet vanwege alomtegenwoordige tankstations, heeft de organisatie het streven om vanaf 2050 vrij van uitstoot te zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een CO2 uitstoot van netto-nul in 2050 is geenszins hetzelfde als in 2050 vrij te zijn van uitstoot. Shell committeert zich juist nog steeds actief niet aan dat soort concrete doelen.

Achtergrond informatie die Shell’s ambities (die er inderdaad zijn) in de juiste context plaatst:

https://milieudefensie.nl/actueel/schoneschijn.pdf

Het is activistische aandeelhouders tot op heden niet gelukt om Shell op andere gedachte te brengen:

https://follow-this.org/

Op 26 mei 2021 doet de rechter uitspraak in de zaak tussen Milieudefensie en Shell, wie weet met verstrekkende gevolgen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.