Shell Newmotion
Shell kondigt vandaag de acquisitie van NewMotion aan. De overname moeten beide ondernemingen helpen om de transitie naar koolstofarm vervoer te versnellen.

NewMotion-CEO Sytse Zuidema is uiteraard enthousiast: “Wij zijn erg blij met deze sterke investeerder, die onze missie volledig ondersteunt en ons in staat stelt verder te groeien in Europa, op een moment dat de transitie naar elektrisch rijden in volle gang is. Het is geweldig dat onze missie en rotsvaste geloof in een minder vervuilende energiebron zo sterk wordt onderschreven door Shell, één van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld.” Het is goed dat Zuidema dat zelf aangeeft, want dat laatste is inderdaad zeer apart. Shell investeerde incidenteel wat in duurzame energie, maar vond het veel belangrijker om miljarden(!) aan dividend uit te keren. Ridicuul natuurlijk, het resultaat was dan ook dat sommige aandeelhouders Follow This gingen steunen, een initiatief waarmee men wil afdwingen dat duurzaamheid bij Shell op de agenda komt. Dat lijkt met deze overname nu eindelijk gelukt, een kleine beetje althans. Het is in ieder geval beter dan een app om brandstof naar je huis te brengen, hetgeen een vrij nutteloze actie was.

NewMotion, voorheen The New Motion, blijft focussen op het implementeren van haar missie: om in Europa de woningen, ondernemingen en openbare parkeerplaatsen te voorzien van snelle laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Door de overname kan NewMotion haar diensten op het gebied van elektrisch rijden versneld uitbreiden, waarbij steeds meer parkeerplaatsen veranderen in oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het Amsterdamse bedrijf heeft een Europees netwerk van meer dan 50.000 cloud-connected oplaadpunten en er zijn meer dan 100.000 oplaadkaarten in omloop. Er is uiteraard een app waarmee oplaadpunten gevonden kunnen worden, maar waarmee ook het energieverbruik en de kosten van het opladen inzichtelijk worden gemaakt. NewMotion zorgt bovendien in heel Europa voor het onderhoud van de oplaadpunten. De laadpalen zijn in 2016 onderscheiden met een Red Dot Design Award.

UPDATE: de reactie van Follow This is ook binnen: “Shell laat met deze overname zien dat het ook het einde van het fossiele-brandstoftijdperk voor auto’s ziet naderen. Het is een kleine overname voor Shell, maar een grote stap in Shells zoektocht naar nieuwe business modellen in plaats van zijn traditionele zoektocht naar meer olie en gas.”


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoezo ridicuul?
Jantje maakt en verkoopt ijsjes.
Keesje betaalt mee aan een ijsmachine voor Jantje.
Keesje krijgt geld van het ijsjesbedrijf van Jantje als hij winst maakt.
Echter, Jantje investeert alle winst in het onderzoeken hoe hij chocolade lekkerder kan maken.
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen chocolade nu eigenlijk ranzig vinden, maar over 10, 20 of 30 jaar, dan denken we dat mensen chocolade lekkerder vinden dan ijs.
Dan is het toch helemaal niet ridicuul als we zeggen dat Jantje, die een expert is in het maken van ijs, lekker de winst op zijn ijsjes laat uitkeren?

@gregorius: misschien verstandiger dat jantje van het ijsjesbedrijf zich gaandeweg omschoolt en leert om chocolade te maken

Slim plan!
Doel van shell is om ons te laten rijden en daar geld aan te verdienen, hen maakt het niet uit of je nu peut of een batterijlading koopt.

“cloud-connected oplaadpunten”
Stroom uit wolken! En dat nog eens draadloos ook! Dat is nog eens innovatie!

@mashell: Bliksems, wat een goed idee!

@mashell: dondersgoed idee

Ik wist het! Kwestie van anders denken: https://youtu.be/w1C_053MZ5I
Slim van Shell!

Hoeveel heeft het eigenlijk gekost? Op een omzet van om de nabij 250 miljard?

Image is geld waard
Zolang we maar op petroleum blijven rijden, zal Shell nog meer de helpende hand uitsteken.
Soort van Rutte 3

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.