Shell
Er doet een hardnekkig verhaal de ronde over een investering in duurzame energie door ons eigen Shell.

Royal Dutch Shell en Softbank zouden namelijk een bod hebben gedaan op Equis Energy, de grootste onafhankelijke producent van duurzame energie van heel Azië. Dit bedrijf zou een waarde vertegenwoordigen van zo’n vijf miljard USD, aldus ingewijden.

Naast genoemde partijen zouden ook andere bedrijven in de race zijn om Equis, gevestigd te Singapore, over te nemen. Het bedrijf is hot omdat veel Aziatische overheden het gebruik van duurzame energie promoten. Daarnaast gaan de kosten voor het produceren van dergelijke stroom omlaag.

Equis beheert in totaal 97 projecten die te maken hebben met zonne- of windenergie. Ook heeft het bedrijf waterkrachtcentrales. De bijna 100 projecten bevinden zich in landen als Australië, de Filipijnen, Japan en India.
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een overname vormen groepen, om op die manier de uiteindelijke buit onderling te kunnen verdelen. (via: Reuters)

Een eventuele overname zou prima passen bij het statement dat de Shell-aandeelhouders van Follow This onlangs naar buiten brachten. Volgens hen daalt de winst van de oliereus omdat het te weinig investeert in duurzame energiebronnen en het wat de inkomsten betreft nog teveel afhankelijk is van olie en gas.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.