Shell maakt vandaag de introductie bekend van de nieuwe “In Cab Screen” voor Shell FuelSave Partner, het geavanceerde brandstofmanagementsysteem voor vrachtwagens. Met de technologie van dit tablet kunnen fleetmanagers en vrachtwagenchauffeurs met elkaar communiceren.

De In Cab Screen tablet wordt rechtstreeks aangesloten op het Shell FuelSave Partner-systeem. Dit houdt het brandstofverbruik van het voertuig en de rijprestaties van de chauffeur bij en helpt via gebruiksvriendelijke rapporten de fleetmanager om operationele verbetermogelijkheden vast te stellen, waarmee tot wel 10% aan brandstof kan worden bespaard. In Cab Screen biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

1) Directe communicatie – Managers kunnen hun chauffeurs praktische berichten sturen, zoals actuele informatie over het rittenschema. Berichten met hoge prioriteit zijn als zodanig herkenbaar en kunnen tijdens het rijden voorgelezen worden. Chauffeurs kunnen ook standaardberichten ontvangen en schriftelijk beantwoorden als het voertuig geparkeerd staat.

2) Alerts – Door middel van alerts kan iedere chauffeur regelmatig op de hoogte worden gehouden van belangrijke aspecten van zijn rijgedrag. Denk hierbij aan alerts met betrekking tot maximum snelheid en de toegestane rijlimiet. Ook ontvangt de chauffeur standaard alerts over de Power take-off en stationair draaien, die kunnen worden gelezen als het voertuig stil staat.

3) Rijstijlrapportages – Voor elke chauffeur kunnen heldere, bondige ritrapporten worden gemaakt om hen te wijzen op belangrijke aspecten van hun individuele prestaties betreffende zuinig rijden; van het rijden met een te hoog toerental, hard optrekken, hard remmen en het gebruik van cruise control, tot langdurig stationair draaien. Zo kunnen chauffeurs factoren vaststellen die het brandstofverbruik beïnvloeden en hun rijstijl hierop aanpassen.

4) Navigatie-app – Met de optionele navigatie-app worden routes weergegeven, inclusief ADR-routes (gevaarlijke stoffen).

Roland van Oudheusden, Shell sales manager voor klanten in de Nederlandse transportsector zegt:

Verlaging van het brandstofverbruik is voor transportbedrijven een prioriteit. Beïnvloeding van het rijgedrag is een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken. We hebben onlangs een mooie mijlpaal behaald met de 5000ste installatie van Shell FuelSave Partner. Met de introductie van de In Cab Screen breiden wij onze service verder uit en onderstrepen ons streven om onze klanten te helpen met brandstofbesparing. Transportbedrijven die Shell FuelSave Partner gebruiken, kunnen tot wel 10% op hun brandstofkosten besparen. Deze gemakkelijke en volledige communicatie met de chauffeurs biedt nog meer potentieel om brandstof te besparen.

5000ste installatie Shell FuelSave Partner

Onlangs heeft Shell de 5000ste Shell FuelSave Partner Box geplaatst. De ‘jubileumbox’ werd geplaatst in de nieuwe lange en zware vrachtwagencombinatie van transportbedrijf CB, voorheen Centraal Boekhuis, in Culemborg. Karel ter Burg, Manager Facilitaire Dienst CB zegt:

Dankzij Shell FuelSave Partner kunnen we per chauffeur het rijgedrag bekijken en hierover in gesprek gaan. Voor iedere chauffeur kunnen we nu bepalen hoe we hem zuiniger kunnen laten rijden, waardoor we flink op onze brandstofkosten kunnen besparen. Er is zelfs al een strijd losgebarsten tussen de chauffeurs onderling, over wie het zuinigst rijdt. Dat is precies wat we willen.

De In Cab Screen voor Shell FuelSave Partner is vanaf vandaag tegen een eenmalige betaling voor alle commerciële transportbedrijven in Nederland verkrijgbaar. Geïnteresseerden die geen Shell FuelSave Partner-klant zijn, kunnen Shell FuelSave Partner met de aanvullende In Cab Screen-optie aanvragen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.