SonnenBatterie
Het Duitse bedrijf Sonnen levert thuisbatterijen en diensten om slimmer om te gaan met energie.

Dit is opnieuw een actie geweest van Shell New Energies, de groene tak van Shell. Eerder is NewMotion overgenomen. Er is zowaar sprake van een bescheiden en tegelijk ook gedecideerde beweging die het bedrijf minder sterk afhankelijk maakt van de verkoop van fossiele brandstoffen. In dit geval wordt er geĆÆnvesteerd in Sonnen. De laatste financieringsronde, die werd geleid door Shell, levert het bedrijf 70 miljoen euro op.

Met dat bedrag wil Sonnen zijn activiteit uitbreiden naar groeimarkten als de Verenigde Staten en Amerika. Het bedrijf is actief op de markt van thuisbatterijen en levert energiemanagementsystemen, die worden verbonden met zonnepanelen. Zodat de gewonnen energie optimaal gebruikt kan worden. Op deze manier kan worden voorzien in driekwart van de jaarlijkse energiebehoefte. Ook kunnen de thuisbatterijen deel uitmaken van een groot netwerk. De SonnenCommunity, zelfgewonnen energie kan dan worden gedeeld met andere deelnemers aan het platform. Er zou dan alleen stroom kunnen worden afgenomen bij SonnenCommunity, zodat er geen enkele afhankelijkheid meer is van een traditionele stroomaanbieder. De dienst is beschikbaar in Duitsland, Australiƫ en de plaats Jasper in Arizona (VS). Dat is gunstig voor iedereen die echt zoveel mogelijk groene energie wil gebruiken.

Al met al een interessante ontwikkeling. Die steeds meer aan de oppervlakte komt, nu bijvoorbeeld de sluiting van steeds meer kolencentrales in zicht is. Rechtsom of linksom moet toch een poging worden gedaan om de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Zodat het op een zeker de normaalste zaak van de wereld kan worden om een thuisbatterij te hebben en vooral nog eigen energie te gebruiken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Na het lezen van “de Vlaamse ziekte” van Peter Reekmans, over hoeveel politici betaald worden voor een nutteloos postje in onze energie-intercommunales, ben ik helemaal te vinden voor de thuisbatterij. Ik wil zo snel mogelijk off-grid…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.