Ultra-E snelladers in Kleinostheim
Daar lijkt het althans sterk op. Aanbieder van snellaadpunten Allego is in de stille verkoop gedaan.

Allego maakt deel uit van netbeheerder Alliander. Ingrijd Thijssen, hoofddirecteur bij de netbeheeder, heeft te kennen gegeven dat het risicoprofiel van Allego niet langer bij Alliander past. Een zeer snelle groei van elektrisch rijden maakt grote investeringen noodzakelijk. Daarbij zou een ander type bedrijf horen.

Thijssen geeft aan dat er wordt gedacht aan een investeringsmaatschappij. Maar ingewijden melden dat Shell geïnteresseerd is. Een oliegigant, vertegenwoordiger van de oude wereld der fossiele brandstoffen. Maar niets is wat het lijkt deze dagen. Shell vertoont een opvallende interesse in stroom, het bedrijf zinspeelt naar verluidt op een overname van Eneco. Bovendien nam het bedrijf vorig jaar NewMotion over, aanbieder van laadoplossingen in Nederland en daarbuiten. Ook is Shell bezig met het plaatsen van snelladers bij zijn eigen tankstations.

Een overname van Allego zou een strategische zet zijn en Shell tot een grootmacht maken op het gebied van elektrisch rijden. Zodat het een one stop shop is voor auto’s met alle denkbare aandrijvingsvormen, in gevallen zelfs als er waterstof nodig is. Allego behoort tot de grotere aanbieders van snelladers in West-Europa. Nu betekent snelladen nog dat er met 50 kW wordt geladen, maar meer vermogen wordt de norm. Onder de naam Ultra-E is Allego bezig met de installatie van laders waarmee laden op 350 kW mogelijk is, zodat het vullen van een accupakket even snel gaat als het vullen van een leeggeraakte brandstoftank. (Via: ad.nl)

Beeld: Ultra-E snelladers van Allego in Kleinostheim (Duitsland)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.