Shell
De plannen lagen al een tijdje op tafel, maar Shell gaat nu definitief zijn plannen omtrent waterstoftankstations doorzetten.

Het concept van Shell bestaat al een poosje. Het allereerste waterstofpunt werd namelijk in 2011 geopend in Duitsland en in 2013 vertelde Shell Nederland-directeur Dick Benschop dat waterstof de toekomst is. Nu, 2 jaar later, gaat het idee definitief door. Het Nederlandse bedrijf gaat namelijk de komende jaren 400 waterstoftankstations openen in Duitsland.

In 2016 gaat Shell beginnen met de de (om)bouw van de stations. Duitsland heeft de primeur, maar Nederland moet snel volgen. Op dit moment zijn er al drie tankstations operationeel in Duitsland waarbij je kunt tanken met waterstof. Eentje staat in Berlijn. De andere twee in Hamburg. De eerste groep landen die de nieuwe pompstations krijgen zijn Nederland, de Verenigde Staten, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Belgiƫ en Luxemburg.

Alle 400 waterstofstations in Duitsland moeten per 2023 klaar zijn. Het is nog niet bekend wanneer Shell in Nederland de stations gaat bouwen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.