In Arnhem wordt een tankstation voor waterstof gebouwd door VéBé van Steijn. Het gaat om een full service Shell-tankstation, waar naast de traditionele brandstoffen als diesel, benzine en LPG, straks ook waterstof getankt kan worden. De opening staat gepland voor medio juni 2012.

Het nieuwe tankstation krijgt de naam “H2 Wave”. Tankstationonderneemster Petra van Steijn: ‘Ik moet weg op de huidige locatie vanwege stedenbouwkundige ontwikkelingen. De gemeente gaat aan de overkant huizen bouwen en met LPG in het aanbod wordt dat lastig. De nieuwe locatie op industrieterrein Kleefse Waard heeft een EMT-label (Energie, Milieu en Technologie), waterstof sluit daar goed op aan.’

In de shop van het tankstation zal ook een uitgebreide bakery te vinden zijn, volgens het broodjesconcept van VéBé van Steijn: de VéBéKery. Verder wordt het tankstation uitgerust met een propaan- en campinggasverkooppunt, vier hogedruk wasboxen, een volautomatische carwash voor personenauto’s en -busjes en een Camperservicepunt waar campers vuil water kunnen lozen en schoon water kunnen tappen. (bron: bovagkrant.nl)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.