Het is nu ook mogelijk om de deelauto’s elders in Amstelveen achter te laten.

Deelmobiliteit wordt steeds populairder. Als slechts af en toe een auto nodig is, dan is het niet bepaald gunstig om een eigen auto te bezitten vanwege alle lasten en plichten die daarbij horen. In ieder geval in de hoofdstad begint de concurrentie op gang te komen. Share Now is een vaste waarde, met in de vloot de Smart Fortwo Electric Drive van de vorige generatie en de BMW i3. Voorts is er Fetch, dat de Renault ZOE inzet, Sixt Share met een vrij groot en divers ev-aanbod van i3 tot i-Pace en MyWheels, dat zowel elektrische auto’s als benzineauto’s aanbiedt.

Bij Share Now behoren de stad Amsterdam en de meeste buitenwijken tot het werkgebied. Verder is het ook mogelijk om de deelauto’s op Schiphol achter te laten, of in het winkelgebied van Amstelveen (ter plekke aangeduid als Stadshart). Daar is nu een nieuwe locatie in Amstelveen aan toegevoegd. Het gaat om de Stadstuinen, niet ver van de huidige locatie. Hier zijn parkeerplaatsen voor de deelauto’s gereserveerd. In de app kan worden gekeken of de plaatsen vrij zijn. Dat scheelt weer cirkelen op zoek naar een beschikbare plek.

Hoe dan ook maakt dit het eenvoudiger om kilometers af te leggen met de deelauto’s, wat gelijk zorgt voor meer elektrische kilometers. Kanttekening is wel dat deelmobiliteit ten koste gaat van het openbaar vervoer, waardoor het vanuit een milieuoogpunt niet direct de betere keuze is.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.