Dat mag worden toegejuicht.

Share Now is een deelautodienst die gezamenlijk eigendom is van BMW én Mercedes. Dat levert in Groot Amsterdam – Amsterdam, een met zorg geselecteerd deel van Amstelveen en Schiphol om specifieker te zijn – een voor de hand liggende beschikbaarheid van voertuigen op. Er kan worden gekozen voor een Smart Fortwo, om rap door de stad te karren, en een BMW i3, als wat meer ruimte en luxe gewenst is.

Blijkbaar verloopt de verhuur van de BMW i3 volgens verwachting, of gaat het zelfs boven verwachting goed. Er worden namelijk 70 nieuwe exemplaren van de BMW i3 aan de vloot toegevoegd. De eerste dertig nieuwe auto’s maken inmiddels deel uit van de vloot, die nu uit ongeveer 330 ev’s bestaat. De BMW’s die nu al rondrijden met Share Now-bestickering zijn gezamenlijk goed voor 400.000 kilometer, dat is een wat abstract gegeven en tegelijk gaat het om een respectabel aantal kilometers.

De deelauto geldt deze dagen als logisch en relatief betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer. Binnen het werkgebied mogen de auto’s overal worden achtergelaten en de stadsbewoner is maar wat blij dat het nooit ofte nimmer nodig is zelf parkeerkosten te voldoen.

Geduchte concurrentie is er in de vorm van Sixt Share en MyWheels.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.