Het heeft even geduurd, maar ook op de exponentieel groeiende automarkt van China zijn nu elektrische huurauto’s te vinden.

In de stad waar smog de zon verdringt en de locale overheid hun uiterste best doen om het elektrische rijden te bevorderen, hadden we al eerder elektrische huurauto’s verwacht. Om de EV-industrie op weg te helpen, worden er forse subsidies, gratis kentekenplaten en andere promoties uitgedeeld voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen.

Bij Auto Services Co kunnen de Chinesen nu één van de 20 Roewe E50 van SAIC Motor huren voor omgerekend zo’n 20 euro per dag. Dit is goedkoper dan het huren van een vergelijkbare auto met benzinemotor. Het autoverhuurbedrijf wil in 2013 en 2014 200 elektrische auto’s aan gaan bieden, die allemaal gratis kunnen laden bij de panden van Auto Services Co verspreid over Shanghai.

Dankzij het huren van een EV kunnen klanten het elektrisch rijden ervaren, waardoor zij sneller de overstap naar de aanschaf van een eigen exemplaar zullen maken. Uit een onderzoek van de Shanghai International Automobile City Group bleek dat mensen zeer weinig weten over het werkelijke vermogen van een EV. 64,9 procent van de respondenten had van elektrische rijden gehoord, maar slechts 9 procent heeft het ook daadwerkelijk zelf ervaren. Echter, een beperkte laadinfrastructuur en de hoge kosten voor de batterijen blijven beperkende factoren. (Via Shanghai Daily)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.