Tesla camera zijkant
De gemiddelde dure, nieuwe auto is rijkelijk voorzien van camera’s. Die kunnen ook prima voor surveillancedoeleinden worden gebruikt.

Dat inzicht heeft ertoe geleid dat Tesla binnen enige weken met een betaversie van de Sentry Mode komt, die dient ter bewaking van de auto. De camera’s blijven actief wanneer de auto is geparkeerd en nemen dan op wat er rondom de auto gebeurt. Wanneer een onverlaat schade aanbrengt met een naar en scherp voorwerp staat dat dus op beeld, ook wanneer iemand wel erg onzorgvuldig parkeert en de dierbare Tesla schampt wordt dat geregistreerd. Het is dan een koud kunstje om aan te tonen dat de schade aan het voertuig door iemand anders is aangebracht.

Er wordt gebruik gemaakt van de Tesla dashcam, die is geïntroduceerd in Software Version 9. Tijdens het rijden wordt één camera gebruikt voor opnames, na afsluiting van de auto zijn alle acht de camera’s actief, die de gehele oppervlakte van de auto weten te bestrijken. Normaal gezien worden deze camera’s gebruikt om te waarschuwen voor auto’s of andere objecten in dode hoeken.

Weer een stap in de ontwikkeling van Tesla’s, die nimmer lijkt te stoppen. (Via: twitter.com (@elonmusk) )

Beeld: één van de acht camera’s van een Tesla, die op het zijscherm bij de richtingaanwijzer


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.