Onlangs bracht Porsche een nieuwe conceptversie van de Panamera uit. Een carrosserie in een shooting brake-vorm én een hybride-aandrijflijn. Maar het is meer dan zomaar een conceptuele showauto alleen. Het kan ook rijden, getuige deze foto’s uit Los Angeles.

Het is niet geheel toevallig dat de Panamera Sport Turismo, door velen mooier geacht dan het huidige model, opeens opduikt in L.A. Binnenkort begint daar de Los Angeles Autoshow, waar de auto ongetwijfeld een plek op de Porsche-stand krijgt.

130 km elektrisch
De aandrijving van de Panamera Sport Turismo bestaat uit plug-in hybride-technologie, op de voorspatborden aangeduid als “e-hybrid”. De mogelijkheid om de auto op te laden wordt gecombineerd met een krachtige aandrijflijn. De Panamera Sport Turismo heeft een totaalvermogen van 306 kW (416 pk) en kan volledig elektrisch aangedreven een snelheid bereiken van 130 km/u met een actieradius van 30 kilometer. Daaraan koppelt de conceptcar een zuinigheid van minder dan 3,5 liter over 100 kilometer, waarbij de CO2-uitstoot op papier minder dan 82 gr/km bedraagt.

Sprintgeweld
De aandrijflijn van de Panamera Sport Turismo is een verdere ontwikkeling van de volledig hybride-technologie die Porsche op dit moment al toepast in de Panamera S Hybrid en Cayenne S Hybrid. De elektromotor levert 95 pk, ongeveer het dubbele vermogen in vergelijking met wat Porsche momenteel toepast in zijn bestaande hybride-modellen, terwijl de 3.0 V6 met compressor nog altijd 333 pk levert. Als beide motoren actief zijn, accelereert de Panamera Sport Turismo in minder dan zes seconden naar 100 km/u.

Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche Panamera Sport Turismo

Met dank aan Stefano voor de tip.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hij is toch echt wel stukken gaver dan de huidige Panamera

Speciaal om zo met een concept op de openbare weg te komen. Dat zegt mij dat deze reeds als volwaardige productie auto is ontworpen. Hopelijk komt er vlug een Panamera update want als je met uw €100k staat te wachten en je hebt deze Sport Tourismo al gezien… dan ga je misschien wel bij Maser kijken op zoek naar de stylistische gelijke.

kom op met die bak, ik sta met mijn 100K te wachten…
oh nee, dat is niet genoeg..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.