De ontwikkeling van de Porsche 918 Spyder heeft een nieuwe fase bereikt. Op de 20,8 km lange Nordschleife van de Nürburgring legt de nieuwe supersportauto van Porsche zijn eerste testkilometers af. Het prototype is uitgevoerd in de legendarische Martini Racing-kleuren en verwijst daarmee naar de Porsches in dezelfde kleuren, die in het verleden talrijke successen oogstten. Porsche streeft met zijn innovatieve plug-inhybride naar een uiterst snelle rondetijd van minder dan zeven minuten en 22 seconden.

Historie
Met de in legendarische Martini Racing-kleuren uitgevoerde 918 Spyder verwijst Porsche naar de inmiddels historische Porsche-raceauto’s uit de jaren zeventig. Meer dan enig ander design bereikte het Martini Racing-design wereldwijd een cultstatus die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Le Mans
Martini was de officiële partner van het Porsche-fabrieksteam van 1973 tot en met 1978. In die periode waren de Martini-Porsches het gesprek van de dag, niet in de laatste plaats dankzij de klinkende overwinningen in de Targa Florio van 1973, het World Sportcars Championship van 1976 en in de 24-uursrace van Le Mans in 1976 en 1977. Al in 1971 won de legendarische Porsche 917 de 24-uursrace van Le Mans met sponsoring van Martini®.

3,0 l/100 km
De Porsche 918 Spyder is een allesbehalve alledaagse elektrische auto. Voor de aandrijving zorgt een uiterst krachtige verbrandingsmotor in combinatie met twee onafhankelijke elektromotoren: de ene op de vooras en de andere in de aandrijflijn, dicht tegen de achterwielen. Dit resulteert in uitstekende rijeigenschappen en een buitengewone efficiëntie. De Porsche 918 Spyder heeft een gecombineerd vermogen van 566 kW (770 pk) en een verbruik van 3,0 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van ongeveer 70 g/km. De monocoque is vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt kunststof (carbon fibre reinforced plastic, CFRP). De constructie is hierdoor zeer stijf en licht.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.