Seat Arona TGI
Een alternatief voor fossiele brandstoffen, dat mag worden toegejuicht.

Of we binnen enige jaren kunnen rekenen op de doorbraak van cng als brandstof is de vraag. Duidelijk is wel dat hernieuwbare bronnen steeds belangrijker worden, het is zelfs verplicht dat brandstoffen die bij het tankstation worden verkocht deels bestaan uit hernieuwbare bronnen. Niet voor niets is E10 inmiddels ook in Nederland de standaardbenzine.

Bij nieuwe auto’s lijkt er vaak te worden gekozen voor benzine, diesel of stroom. Een verbrandingsmotor of een elektromotor. Een auto die op aardgas rijdt is als tussenvorm helemaal niet verkeerd. Er wordt dan biobrandstof getankt, die op relatief duurzame wijze tot stand komt.

De vraag naar Seats die cng als brandstof hebben maakt deze dagen een behoorlijke stijging door. Het streven is om de dagproductie te verhogen van 90 naar 250 eenheden. Het gaat om de Leon, Ibiza en Arona. Hier wint aardgas dus aan belang.

Seat steekt ook geld in de productie van biobrandstoffen. Het Spaanse merk doet mee aan een project waarin verschillende partijen investeren, waaronder de Europese Unie. (Via: cng-mobility.ch)

Met dank aan Wimer voor de tip

Beeld: Seat Arona TGI, een auto waarmee cng wordt getankt


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.