De Seat Mii, het broertje van de up! met een CO2-uitstoot van 96 gram CO2 per kilometer, wordt vanaf deze maand uitgeleverd in Nederland. Nu is het alleen nog wachten op de Citigo voordat het trio stadsauto’s van VAG helemaal compleet is.

Al enige tijd stond de SEAT Mii te popelen om zijn opwachting in Nederland te maken en nu is het dan zover: vanaf deze week staat de 3-deurs Mii bij de dealers, met een vanafprijs van €7.695. Ook is de vijfdeursversie, met een meerprijs van €315, inmiddels te bestellen.

Belastingvrij
Alle versies zijn BPM- en wegenbelastingvrij, hebben A-labels en 14% bijtelling. Naast zijn compacte proporties (lengte: 3,56 meter), interieur met plaats voor vier en een bagageruimte variërend van 251 tot 951 liter, gooit de Mii hoge ogen op het gebied van brandstofverbruik en efficiency. Dankzij een start-stopsysteem, energierecuperatie en aanvullende maatregelen om het verbruik te verbeteren, verbruikt de Mii 1.0 E-Ecomotive op papier 4,1 liter brandstof op 100 kilometer, wat zich vertaalt in een CO2-uitstoot van 96 gram/km voor de 60 pk versie. De 1.0 Ecomotive met 55 75 pk brengt het tot 4,2 liter en 98 gram.

De 3-deurs en 5-deurs Mii bieden een keuze uit vijf complete uitrustingsniveaus, met ieder zijn specifieke highlights.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen reacties mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.